Home - The Beginning - Members - Gallery - The Blues Period - Sonet Period - Links - About KEK - Contact

Coleman Hawkins Earl Hines Johnny Hodges Stuff Smith

 

 

Louis Armstrong Sahib Shihab Clark Terry Duke Ellington

 

 

     
Tommy Flanagan      

 

 

 

 

 

 

Jan Persson, fotograf, Køge, fylder i morgen 60 år. Egentlig skulle Jan Persson have været advokat, men en
martsdag i 1960 blev det ændret, da han som avisbud så en hyldestartikel i anledning af, at Charlie Parker var død fem år tidligere.
jazzmiljøet måtte udforskes, og det blev det med et kamera foran det ene øje og ørerne slået helt ud lige siden.
Jan Persson har dem alle i kassen. Fitzgerald, Getz, Babs, Armstrong, Mulligan, Goodman, Ellington, Wilkins, Basie, Coleman, Stitt og Kirk som for kendere allerede har fået påhæftet det korrekte fornavn.
Uforglemmelige Persson-billeder af Miles Davis, Sonny Rollins, Chet Baker, Oscar Peterson, NHØP, Asmussen og mange andre danske og udenlandske jazzstars er trykt over hele verden - og de trykkes daglig, når nyudgivelser af CD'er sker i digitaliserede udgaver.
De fornemste tidsskrifter i verden har trykt Persson billederne.
Biografier med de store navne har altid danske billeder med - og oftest i sort/hvid. Jan Persson har også brugt sit apparat på andet end jazz.
Flere Jimi Hendrix og Rolling Stones-biografier på engelsk mangler heller ikke Persson billeder - og forsiden på Brdr. Olsens debutplade i 1972 var
et Persson-foto i sort/hvid.
Jan Persson er gift med Maj-Britt, bor i et stråtækt bondehus med mørkekammer ikke langt fra Køge, og slår græs,når han ikke fotograferer.
Berlingske Tidende 21/7-2003